Σάββατο 21 Φεβρουαρίου 2009












Γεννημένη στην Αθήνα το 1974 η Αγγελική Δουβέρη σπούδασε φωτογραφία στην Αθήνα, τις Βρυξέλλες και το Λονδίνο. Έργα της έχουν φιλοξενηθεί σε πληθώρα εκθέσεων στην Ελλάδα και το εξωτερικό με πιό πρόσφατη την συμμετοχή της στις εκθέσεις ‘Reminisce’ στην White Square Gallery στο Las Vegas και ‘Transform’, στα πλαίσια της διεθνούς διαγωνισμού photoWest, στο Λονδίνο.

Μέσα από μία σειρά φωτογραφιών, video και εγκαταστάσεων, η Δουβέρη εξερευνά την γενεαλογία του φωτογραφικού μέσου, την σχέση μεταξύ του moving image και της σύγχρονης πολιτισμικής διαδικασίας αλλά και τον ίδιο τον ρόλο του εικαστικού σήμερα στα πλαίσια της αναζήτησής του με τα νέα μέσα.

Μιά διαδικασία συνεχούς παρατήρησης και εσωτερίκευσης που δεν σταματά ποτέ, ένα σχόλιο στην σημερινή σχέση θεωρίας και εικαστικής πρακτικής που -με αφορμή την αποδόμηση εκείνων των ‘τεχνικών’ στοιχείων του φωτογραφικού μέσου- επιδίδεται τελικά σε ένα αέναο κυνήγι του εαυτού στην διττή του μορφή ως παρατηρητή και παρόντα, εκεί ακριβώς όπου η όραση παύει πιά να είναι κυρίαρχη, στο κυνήγι της σκιάς.


A small glimpse at some of the works of Angeliki Douveris from her latest solo exhibition at the K-art Gallery in Athens. Angeliki Douveris is a photographer and her latest work investigates the mediums of photography and the moving image. At the same time the pictures hint at the story telling behind all photos and movies. The colours used refer to the basic magenta, yellow and blue used to print the coloured image.

Δεν υπάρχουν σχόλια: